Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Duna hulláma
2x
1x
0.0x
Duna hulláma recept
Hozzávalók:
- 25 dkg Rama margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 üveg magozott meggy
- A krémhez:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag vanília-pudingpor
- 25 dkg Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- A tetejére:
- 1 tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a Rama margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és simára dolgozzuk. Kettévesszük a masszát. Az egyik felét beletesszük a tepsibe, a másik felébe elkeverjük a kakaót, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára. Megszórjuk egy üveg magozott meggyel, és előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. Eközben a tejjel és pudingporral sűrű pudingot készítünk, s amikor kihűlt, elvegyítjük a Rama margarinnal habosra kevert porcukorral. Ezt a krémet rákenjük a tésztára, majd elkészítjük a csokoládémázat. Ehhez a tortabevonót megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a krémre öntjük. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csokoládé rádermedjen a tetejére, majd felszeletelve tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!