Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kati szelet
2x
1x
0.0x
Kati szelet recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg Rama margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 sütőpor
- 1 csésze tej. A töltelékhez: 1 csomag vaníliás cukor
- tej
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál por- cukor
- 10 dkg Rama margarin
- 0,5 dl rum. A tetejére: 2 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összeke- verjük, eldolgozzuk, 3 lapot nyújtunk ki belőle, amiket egyesével a tepsi hátán megsütünk. Amikor elkészült és kihűlt, 1 lapot összetörünk, és vaníliás tejjel meglocsoljuk, majd a többi töltelék hozzávalóival együtt habosra keverjük. A masszát ezután a két lap közé kenjük. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük. Díszíthetjük csokireszelékkel vagy tortadarával is, de ezt a még meleg fehérjehabra tegyük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!