Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Lekváros piskótatekercs

2x      1x   0.0x
Lekváros piskótatekercs recept

Lekváros piskótatekercs recept

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál víz
  • csipetnyi só
  • fél citrom reszelt héja
  • Rama
    margarin a forma kenéséhez
  • baracklekvár



  

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel, a cukor egyharmadával habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval és a cukor kétharmadával kemény habbá felverjük. A liszthez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és a sütőport. A sárgájakrémhez hozzáadjuk a fehérjehab egyharmadát és lazán átkeverjük, majd a sütőporos lisztet a maradék habbal váltakozva kanalanként a sárgájához keverjük. Tanácsos lyukas fakanállal dolgozni, hogy a hab össze ne essen. A tepsit Rama
margarinnal kikenjük, meglisztezzük, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on kb. 20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Ha a tészta megsült, még 5-8 percig a sütőben tartjuk, az ajtaját kitámasztva, hogy a gőz lassan távozzon el és a piskóta ne essen össze. Néhány percig még a tepsiben pihentetjük, majd az elkészült tésztát konyharuhára borítjuk és óvatosan feltekerjük. Amikor teljesen kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvárral és újra feltekerjük. Porcukorral megszórva, felszeletelve kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!