Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Lekváros piskótatekercs
2x
1x
0.0x
Lekváros piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 7 tojás
- 14 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál víz
- csipetnyi só
- fél citrom reszelt héja
- só
- Rama margarin a forma kenéséhez
- baracklekvár
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel, a cukor egyharmadával habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval és a cukor kétharmadával kemény habbá felverjük. A liszthez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és a sütőport. A sárgájakrémhez hozzáadjuk a fehérjehab egyharmadát és lazán átkeverjük, majd a sütőporos lisztet a maradék habbal váltakozva kanalanként a sárgájához keverjük. Tanácsos lyukas fakanállal dolgozni, hogy a hab össze ne essen. A tepsit Rama margarinnal kikenjük, meglisztezzük, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on kb. 20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Ha a tészta megsült, még 5-8 percig a sütőben tartjuk, az ajtaját kitámasztva, hogy a gőz lassan távozzon el és a piskóta ne essen össze. Néhány percig még a tepsiben pihentetjük, majd az elkészült tésztát konyharuhára borítjuk és óvatosan feltekerjük. Amikor teljesen kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvárral és újra feltekerjük. Porcukorral megszórva, felszeletelve kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!