Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rákóczi-Túrós
2x
1x
0.0x
Rákóczi-Túrós recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg Rama margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- A töltelékhez:
- 1 kg tehéntúró
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- félmaroknyi zsemlemorzsa
- A tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztből a Rama margarinnal, a cukorral, tejföllel, tojássárgájával, sütőporral, pici sóval és a lereszelt citrom héjával omlós tésztát készítünk, majd fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságú lapra kinyújtjuk. Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 °C -on világos rózsaszínűre félig megsütjük. Közben a túrót áttörjük, a cukorral és a tojássárgájákkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a csipet sóval kemény habbá felvert tojásfehérjéket. A tészta tetejét meghintjük kb. félmaroknyi zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a túrós massza tetejére simítjuk. Ezután visszatesszük a sütőbe, hogy a tojáshab színt kapjon. 240 °C-on kb. 5 percig sütjük, majd a gázt lezárva a sütőben hagyjuk, nyitott ajtó mellett. A sütőből kivéve vízbe mártott késsel kockára vágjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!