Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rákóczi-Túrós

2x      1x   0.0x
Rákóczi-Túrós recept

Rákóczi-Túrós recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 1 kg tehéntúró
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • félmaroknyi zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor



  

Elkészítés:

A lisztből a Rama
margarinnal, a cukorral, tejföllel, tojássárgájával, sütőporral, pici sóval és a lereszelt citrom héjával omlós tésztát készítünk, majd fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságú lapra kinyújtjuk. Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 °C -on világos rózsaszínűre félig megsütjük. Közben a túrót áttörjük, a cukorral és a tojássárgájákkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a csipet sóval kemény habbá felvert tojásfehérjéket. A tészta tetejét meghintjük kb. félmaroknyi zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a túrós massza tetejére simítjuk. Ezután visszatesszük a sütőbe, hogy a tojáshab színt kapjon. 240 °C-on kb. 5 percig sütjük, majd a gázt lezárva a sütőben hagyjuk, nyitott ajtó mellett. A sütőből kivéve vízbe mártott késsel kockára vágjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!