Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Fahéjas csiga

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 kiskanál só
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • kb. 2 dl tej
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • A megöntözéshez:
  • 5 evőkanál hígított méz
  • A mázhoz:
  • 10dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma



  

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a puha Rama
margarinnal összekevert tejet és tojásokat beledolgozzuk, és lágy tésztává dagasztjuk. Kb. 2 óra alatt duplájára kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, és meleg vízfürdőbe állítva megolvasztjuk. A tésztát liszttel behintett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. A tölteléket ecsettel egyenletesen rákenjük, a szélénél egy centi széles csíkot szabadon hagyva. Óvatosan felgöngyöljük, majd 2 centi széles korongra vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és az újra felmelegített, maradék fahéjas töltelékkel megkenegetjük. Újabb egy órát kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük, majd a sütőből kivesszük, és a higított mézzel megöntözzük. A mázhoz gyorsan összekeverjük a porcukrot, a tejet és az aromát, és a kész csigákra locsoljuk. Langyosan tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!