Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Fahéjas csiga
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 kiskanál só
- 8 dkg cukor
- 4 dkg élesztő
- 10 dkg Rama margarin
- kb. 2 dl tej
- 2 tojás
- A töltelékhez:
- 15 dkg barna cukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg Rama margarin
- A megöntözéshez:
- 5 evőkanál hígított méz
- A mázhoz:
- 10dkg porcukor
- 1 evőkanál tej
- 1 mokkáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a puha Rama margarinnal összekevert tejet és tojásokat beledolgozzuk, és lágy tésztává dagasztjuk. Kb. 2 óra alatt duplájára kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, és meleg vízfürdőbe állítva megolvasztjuk. A tésztát liszttel behintett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. A tölteléket ecsettel egyenletesen rákenjük, a szélénél egy centi széles csíkot szabadon hagyva. Óvatosan felgöngyöljük, majd 2 centi széles korongra vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és az újra felmelegített, maradék fahéjas töltelékkel megkenegetjük. Újabb egy órát kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük, majd a sütőből kivesszük, és a higított mézzel megöntözzük. A mázhoz gyorsan összekeverjük a porcukrot, a tejet és az aromát, és a kész csigákra locsoljuk. Langyosan tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!