Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Aszalt szilvás-mandulás csiga

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • kb. 2 dl tej
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • baracklekvár
  • 1 csomag aszalt szilva
  • fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tört mandula
  • Atetejére:
  • 1 evőkanál cukor
  • 1dl tej



  

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk vaníliás cukorral. Az aszalt szilvát aprítógépben pépesre daráljuk, és rákenjük a tésztára, majd megszórjuk tört mandulával és fahéjjal. Feltekerjük, 1 cm vastag darabokra vágjuk, és kivajazott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Félidőben a cukros tejjel a tetejét meglocsoljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!