Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Aszalt szilvás-mandulás csiga
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- csipetnyi só
- 10 dkg cukor
- 4 dkg élesztő
- 10 dkg Rama margarin
- kb. 2 dl tej
- 2 tojás
- A töltelékhez:
- baracklekvár
- 1 csomag aszalt szilva
- fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor
- tört mandula
- Atetejére:
- 1 evőkanál cukor
- 1dl tej
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk vaníliás cukorral. Az aszalt szilvát aprítógépben pépesre daráljuk, és rákenjük a tésztára, majd megszórjuk tört mandulával és fahéjjal. Feltekerjük, 1 cm vastag darabokra vágjuk, és kivajazott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Félidőben a cukros tejjel a tetejét meglocsoljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!