Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Darázsfészek
2x
2x
0.0x
Darázsfészek recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 egész tojás
- 5 dkg élesztő
- 5 dl tej
- csipet só
- 25 dkg kristálycukor
- A krémhez:
- 25 dkg Rama margarin
- 3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- A tészta tetejére:
- 3 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
1dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben egy mélyebb tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a csipetnyi sót, a cukrot, végül a felfuttatott élesztőt. A megmaradt 4 dl tejet apránként, több részletben adjuk a tésztához. Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd letakarjuk a tésztát, és 1 órán át kelesztjük. Ezalatt a krémhez való alapanyagokat habosra keverjük. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára teszszük, és vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a krémmel, és a téglalap hosszabbik oldalánál megkezdve feltekerjük. Az így kapott rudat kb. 4 cm-es darabokra szeleteljük. Az így kapott tekercseket kivajazott, lisztezett tepsibe nem túl szorosan, egymás mellé fektetjük. A tetejét a cukorral elkevert tejjel meglocsoljuk, és előmelegített sütőbe toljuk. A gázsütő 4-5 fokozatán időnként locsolgatva, aranysárgára sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!