Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Vendégváró csemege
2x
1x
0.0x
Vendégváró csemege recept
Hozzávalók:
- 30 dkg barna cukor (pörkölt süvegcukor)
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg lágy Rama margarin vagy vaj
- 30 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg méz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 40 dkg korpás liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
- A mázhoz:
- 25 dkg mogyoróvaj(krém)
- 3 evőkanál méz
- 0,5dl forró víz
- 30 dkg porcukor
- 20dkg apróra vágott sótlan pörkölt földimogyoró
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A mozsárban megtört barna cukrot, a porcukrot és a Rama margarint habossá verjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a mézet, a vaníliát és a tojásokat. Ezután a lisztet és a sütőport keverjük bele. A masszából a kávéskanálnyi adagokat egymástól mintegy 2-3 cm távolságban rakjuk a sütőlapra. Lisztbe mártott késsel vagy villával szabdaljuk meg az adagok tetejét (ahogyan a pogácsánál szoktuk). 9-12 percig 180 °C-os sütőben sütjük, amíg csak aranybarnák nem lesznek. Sütés után azonnal vegyük le őket a sütőlapról, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes nagyságú tálban jól összekeverjük a mogyoróvajkrémet, a mézet és a forró vizet. Annyi porcukrot keverünk hozzá, hogy jól kenhető legyen, és megkenjük vele a pogácsák tetejét. Kb. fél kávéskanálnyi pörkölt földimogyorót hintünk mindegyik tetejére, és hagyjuk, hogy a mogyoró jól beágyazódjon a mázba. Elég sok, kb. 80-100 db finom sütemény készíthető ennyi hozzávalóból.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!