Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Vendégváró csemege

2x      1x   0.0x
Vendégváró csemege recept

Vendégváró csemege recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg barna cukor (pörkölt süvegcukor)
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg lágy Rama
    margarin vagy vaj
  • 30 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 40 dkg korpás liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • A mázhoz:
  • 25 dkg mogyoróvaj(krém)
  • 3 evőkanál méz
  • 0,5dl forró víz
  • 30 dkg porcukor
  • 20dkg apróra vágott sótlan pörkölt földimogyoró



  

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A mozsárban megtört barna cukrot, a porcukrot és a Rama
margarint habossá verjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a mézet, a vaníliát és a tojásokat. Ezután a lisztet és a sütőport keverjük bele. A masszából a kávéskanálnyi adagokat egymástól mintegy 2-3 cm távolságban rakjuk a sütőlapra. Lisztbe mártott késsel vagy villával szabdaljuk meg az adagok tetejét (ahogyan a pogácsánál szoktuk). 9-12 percig 180 °C-os sütőben sütjük, amíg csak aranybarnák nem lesznek. Sütés után azonnal vegyük le őket a sütőlapról, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes nagyságú tálban jól összekeverjük a mogyoróvajkrémet, a mézet és a forró vizet. Annyi porcukrot keverünk hozzá, hogy jól kenhető legyen, és megkenjük vele a pogácsák tetejét. Kb. fél kávéskanálnyi pörkölt földimogyorót hintünk mindegyik tetejére, és hagyjuk, hogy a mogyoró jól beágyazódjon a mázba. Elég sok, kb. 80-100 db finom sütemény készíthető ennyi hozzávalóból.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!