Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsleves

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhahús
  • 0,5 kg marhacsont
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 közepes zöldpaprika
  • 1 közepes paradicsom
  • fekete bors



  

Elkészítés:

Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábas aljába, rá a húst, adj hozzá sót, szemes borsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tedd fel főni. Lassú tűzön főzd, és a tetején képződő habot rendszeresen szedd le egy kanállal. Ha a habképződés már leállt, s a hús félig megpuhult, akkor tedd bele a megtisztított zöldségeket. Továbbra is fedő alatt és igen lassan főzd, míg a hús meg nem puhul. Ekkor azt tedd át egy másik lábasba, és kevés leszűrt levessel (esetleg a tálalásra szánt zöldségekkel együtt) tartsd melegen. A leveses lábast húzd le a tűzről, s néhány percig hagyd ülepedni. Szedd le a zsírját, majd a levest (nem öntve, hanem kanalazva) szűrd át egy sűrű szitán, vagy egy tiszta konyharuhán.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!