Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsleves
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús
- 0,5 kg marhacsont
- 30 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg zeller
- 10 dkg kelkáposzta
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes zöldpaprika
- 1 közepes paradicsom
- fekete bors
- só
Elkészítés:
Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábas aljába, rá a húst, adj hozzá sót, szemes borsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tedd fel főni. Lassú tűzön főzd, és a tetején képződő habot rendszeresen szedd le egy kanállal. Ha a habképződés már leállt, s a hús félig megpuhult, akkor tedd bele a megtisztított zöldségeket. Továbbra is fedő alatt és igen lassan főzd, míg a hús meg nem puhul. Ekkor azt tedd át egy másik lábasba, és kevés leszűrt levessel (esetleg a tálalásra szánt zöldségekkel együtt) tartsd melegen. A leveses lábast húzd le a tűzről, s néhány percig hagyd ülepedni. Szedd le a zsírját, majd a levest (nem öntve, hanem kanalazva) szűrd át egy sűrű szitán, vagy egy tiszta konyharuhán.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!