Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós csiga dióval és mandulával

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 15 dkg túró
  • 5-6 evőkanál tej
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg baracklekvár
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg durvára tört mandula



  

Elkészítés:

A túrót a tejjel, az olajjal és kevés reszelt citromhéjjal összekeverjük, majd a liszttel és a sütőporral egyneművé gyúrjuk, majd kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a darált dió és tört mandula keverékével. Feltekerjük, és 1-2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután 1 centi vastagságú szeletekre vágjuk, és kikent tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!