Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szilvás lepény
2x
2x
0.0x
Szilvás lepény recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos lej
- 40 dkg Rama margarin
- 1 tojás
- 6 dkg cukor
- egy csipet só
- A töltelékhez:
- 1,5 kg magvaváló szilva
- A tetejére:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg Rama margarin
- 5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beletördeljük az élesztőt, és elkeverjük langyos tejjel. A kovász tetejét meghintjük kevés liszttel. Letakarva meleg helyre tesszük. Addig hagyjuk kelni, amíg a kovász teteje hólyagos, töredezett nem lesz. A Rama margarint felolvasztjuk, elkeverjük a tojással, a cukorral és a sóval, majd a kovászhoz adjuk. Az egészet összegyúrjuk, és addig dagasztjuk, amíg szép sima, hólyagos nem lesz és el nem válik az edény falától. Ismét letakarjuk, és kb. 1 órán át kelesztjük. Ezalatt a szilvákat megmossuk, lecsepegtetjük. Hegyes késsel hoszszában négy részre vágjuk. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, villával sűrűn megszurkáljuk, és megrakjuk szilvával. A tetejéhez elkészítjük a morzsát. Összekeverjük a lisztet és a cukrot a Rama margarinnal, ujjaink között elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, és a szilva tetejére szórjuk. További 15 percig kelni hagyjuk. Ezután előmelegített sütőbe tolva, kb. 200 °C-on, 20-30 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!