Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szilvás lepény

2x      2x   0.0x
Szilvás lepény recept

Szilvás lepény recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos lej
  • 40 dkg Rama
    margarin
  • 1 tojás
  • 6 dkg cukor
  • egy csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg magvaváló szilva
  • A tetejére:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg mandulaforgács



  

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beletördeljük az élesztőt, és elkeverjük langyos tejjel. A kovász tetejét meghintjük kevés liszttel. Letakarva meleg helyre tesszük. Addig hagyjuk kelni, amíg a kovász teteje hólyagos, töredezett nem lesz. A Rama
margarint felolvasztjuk, elkeverjük a tojással, a cukorral és a sóval, majd a kovászhoz adjuk. Az egészet összegyúrjuk, és addig dagasztjuk, amíg szép sima, hólyagos nem lesz és el nem válik az edény falától. Ismét letakarjuk, és kb. 1 órán át kelesztjük. Ezalatt a szilvákat megmossuk, lecsepegtetjük. Hegyes késsel hoszszában négy részre vágjuk. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, villával sűrűn megszurkáljuk, és megrakjuk szilvával. A tetejéhez elkészítjük a morzsát. Összekeverjük a lisztet és a cukrot a Rama
margarinnal, ujjaink között elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, és a szilva tetejére szórjuk. További 15 percig kelni hagyjuk. Ezután előmelegített sütőbe tolva, kb. 200 °C-on, 20-30 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!