Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Ischler

2x      1x   0.0x
Ischler recept

Ischler recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál rum
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 tábla ét tortabevonó
  • bármilyen gyümölcslekvár



  

Elkészítés:

A lisztet összegyúrjuk a Rama
margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal, a reszelt citromhéjjal, csipetnyi sóval. Ha szükséges, egy kevés tejet adhatunk hozzá. A tésztát folpackba csomagolva, 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Ezután liszttel megszórt deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőlemezre helyezzük, és szép világossárgára sütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. Az ét tortabevonót vízfürdőn megolvasztjuk, két kiskanál olajat adunk hozzá és összekeverjük. A lekváros tésztakorongokat rácsra helyezzük, és megkenjük az olvasztott csokoládéval. (A lecsorgó mázat újra fel- használjuk.) Amikor a máz teljesen megszilárdult a tésztán, fogyaszthatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!