Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Ischler
2x
1x
0.0x
Ischler recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg Rama margarin
- 8 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál rum
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 tábla ét tortabevonó
- bármilyen gyümölcslekvár
Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a Rama margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal, a reszelt citromhéjjal, csipetnyi sóval. Ha szükséges, egy kevés tejet adhatunk hozzá. A tésztát folpackba csomagolva, 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Ezután liszttel megszórt deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőlemezre helyezzük, és szép világossárgára sütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. Az ét tortabevonót vízfürdőn megolvasztjuk, két kiskanál olajat adunk hozzá és összekeverjük. A lekváros tésztakorongokat rácsra helyezzük, és megkenjük az olvasztott csokoládéval. (A lecsorgó mázat újra fel- használjuk.) Amikor a máz teljesen megszilárdult a tésztán, fogyaszthatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!