Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almás pite

2x      2x   0.0x
Almás pite recept

Almás pite recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg Rama
    margarin/vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1 kg hámozott alma
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 kiskanál fahéj
  • A tetejére:
  • 1 tojás



  

Elkészítés:

A sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva hűtőben 1 órán át pihentetjük. Ezalatt meghámozzuk az almát, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítjük.A tésztát két cipóba osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot sütőpapírral borított tepsire fektetjük. Darált dióval megszórjuk, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, beborítjuk a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk, megkenjük a felvert tojással, előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!