Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almabólé

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 12 személyre:
  • 4 db nagyobb alma
  • 1 csokor citromfű
  • 2 dl almapálinka
  • 1 citrom
  • 10 dkg cukor
  • 1 I almabor
  • 1 üveg félédes pezsgő



  

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk, a citrom levét ráfacsarjuk. A citromfüvet megmossuk, a leveleket letépkedjük. A citromos almát a citromfűlevelekkel, az almapálinkával és a cukorral elkeverjük, beletöltjük az almabort és jól behűtjük. Tálalás előtt a boros almát bóléstálba tesszük, fölöntjük a pezsgővel. Bóléspoharakban kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!