Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almaszörbet

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 50 dkg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2,5 dl édes pezsgő



  

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és földaraboljuk. Kevés vízben puhára főzzük, majd áttörjük. Összekeverjük a cukorral, a citromlével, beleöntjük a pezsgőt és egy műanyag fagyasztódobozban 3-4 órára lefagyasztjuk. A fagyasztás ideje alatt néhányszor átkeverjük, hogy ne képződjenek benne nagy jégkristályok. Tálalás előtt 5-10 perccel a fagyasztóból kivesszük, és a merülőmixerrel a jeges alma-masszát még egyszer pépesítjük. Lehűtött poharakban máris tálalhatjuk

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!