Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almaszörbet
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 50 dkg alma
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 2,5 dl édes pezsgő
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és földaraboljuk. Kevés vízben puhára főzzük, majd áttörjük. Összekeverjük a cukorral, a citromlével, beleöntjük a pezsgőt és egy műanyag fagyasztódobozban 3-4 órára lefagyasztjuk. A fagyasztás ideje alatt néhányszor átkeverjük, hogy ne képződjenek benne nagy jégkristályok. Tálalás előtt 5-10 perccel a fagyasztóból kivesszük, és a merülőmixerrel a jeges alma-masszát még egyszer pépesítjük. Lehűtött poharakban máris tálalhatjukHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!