Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almás lepény
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 24 szelethez:
- 1 kg alma
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg Rama margarin
- 3 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 0,5 dl tej
- 4 dl tejföl
- 6 dkg cukor
- 2 evőkanál búzakeményítő
- 10 dkg ribizlilekvár
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt és a vajjal, cukorral, tojássárgájával és a 0,5 dl tejjel együtt jól összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük. Ezalatt az almát megmossuk, megtisztítjuk, negyedeljük és a negyedeket vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe belekeverjük a eukrcat, a búzakeményítőt és a két tojássárgáját. A vékonyra nyújtjuk, a mazsolás almatölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Fölcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 perc alatt megsütjük. A többi citromlébe annyi porcukrot keverünk, hogy tejfölhöz hasonló sűrűségű masszát kapjunk. A sütőből kivett rétest forrón ezzel a citromos mázzal kenjük be. Melegen vagy hidegen, vizes késsel szeletelhető.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!