Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almás lepény

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 24 szelethez:
  • 1 kg alma
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 3 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 6 dkg cukor
  • 2 evőkanál búzakeményítő
  • 10 dkg ribizlilekvár
  • 5 dkg porcukor



  

Elkészítés:

lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt és a vajjal, cukorral, tojássárgájával és a 0,5 dl tejjel együtt jól összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük. Ezalatt az almát megmossuk, megtisztítjuk, negyedeljük és a negyedeket vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe belekeverjük a eukrcat, a búzakeményítőt és a két tojássárgáját. A vékonyra nyújtjuk, a mazsolás almatölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Fölcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 perc alatt megsütjük. A többi citromlébe annyi porcukrot keverünk, hogy tejfölhöz hasonló sűrűségű masszát kapjunk. A sütőből kivett rétest forrón ezzel a citromos mázzal kenjük be. Melegen vagy hidegen, vizes késsel szeletelhető.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!