Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Breton reggeli

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 50 dkg alma
  • 25 dkg rozsliszt
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 2,5 dl almabor
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 8 dkg vaníliás porcukor



  

Elkészítés:

A lisztet, a két tojással és a sóval elkeverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az almabort és még 2 dl vizet, majd fél órát állni hagyjuk. Egy kevés vajat megolvasztunk a serpenyőben és a sűrű masszából 12 db kicsi, palacsintaszerű fánkocskát sütünk, mindkét oldalát megpirítva. Ha megsültek, a maradék vajat felolvasztjuk. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk és a negyedeket vékony szeletekre vágjuk. A megolvasztott vajon átpirítjuk az almát. A rozsos fánkocskák mellé halmozzuk a pirított almát és vaníliás porcukorral meghintjük. Tejeskávéval kitűnő reggeli, de egy laktató leves után második fogásként is tálalhatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!