Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Breton reggeli
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 50 dkg alma
- 25 dkg rozsliszt
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 2,5 dl almabor
- 15 dkg Rama margarin
- 8 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a két tojással és a sóval elkeverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az almabort és még 2 dl vizet, majd fél órát állni hagyjuk. Egy kevés vajat megolvasztunk a serpenyőben és a sűrű masszából 12 db kicsi, palacsintaszerű fánkocskát sütünk, mindkét oldalát megpirítva. Ha megsültek, a maradék vajat felolvasztjuk. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk és a negyedeket vékony szeletekre vágjuk. A megolvasztott vajon átpirítjuk az almát. A rozsos fánkocskák mellé halmozzuk a pirított almát és vaníliás porcukorral meghintjük. Tejeskávéval kitűnő reggeli, de egy laktató leves után második fogásként is tálalhatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!