Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csirke mézes almával töltve

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4-6 személyre:
  • 1 kg savanykás alma
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • szegfűszeg és szegfűbors
  • 1,2 kg-os csirke
  • 3 evőkanál méz
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 3 dkg só



  

Elkészítés:

A csirkét jól megmossuk és kívül-belül a sóval bedörzsöljük. Az almákat megtisztítjuk, a magházakat kivágjuk és negyedeljük. Az almadarabokat a mézzel, az őrölt szerecsendióval, szegfűszeggel és szegfűborssal összekeverjük A fűszeres almával megtöltjük a csirke hasüregét és egy tűzálló tálban, lefedve 30-40 percig sütjük 200°C-on. Ezután a fedőt levesszük, a maradék almát a csirke mellé halmozzuk és a szárnyast ropogósra sütjük. Burgonyakrokett vagy -püré illik mellé köretként leginkább.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!