Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csirkesült májjal töltött almával

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:: 6 db alma
  • 1,2 kg-os csirke.
  • . 5 dkg só
  • 4 db csirkemáj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 dkg Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A csirkét megmossuk és kívül-belül sóval bedörzsöljük. Két darab almát megtisztítunk, a magházakat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk és a csirke bőre alá csúsztatjuk. A csirkemájat ledaráljuk, a hagymát fölaprítjuk. A vajat fölforrósítjuk, a hagymát és a májat megpirítjuk rajta, borssal ízlés szerint fűszerezzük. A többi almát meghámozzuk, a magházakat kiemeljük. A csirkét egy tűzálló tálba rakjuk, az almákat. melléállítjuk és üregükbe a májas tölteléket halmozzuk. Az almák tetejére 1-1 fokhagymaszeletkét dugunk, mintha a szára. volna. Lefedve 200°C-on kb. 40 percig sütjük, ekkor a fedőt levéve 15-20 perc alatt megpirítjuk. Azonnal tálaljuk, a csirkesült ízét harmonikusan keretezi .a májjal töltött alma

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!