Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csirkesült májjal töltött almával
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:: 6 db alma
- 1,2 kg-os csirke.
- . 5 dkg só
- 4 db csirkemáj
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 2 dkg Rama margarin
Elkészítés:
A csirkét megmossuk és kívül-belül sóval bedörzsöljük. Két darab almát megtisztítunk, a magházakat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk és a csirke bőre alá csúsztatjuk. A csirkemájat ledaráljuk, a hagymát fölaprítjuk. A vajat fölforrósítjuk, a hagymát és a májat megpirítjuk rajta, borssal ízlés szerint fűszerezzük. A többi almát meghámozzuk, a magházakat kiemeljük. A csirkét egy tűzálló tálba rakjuk, az almákat. melléállítjuk és üregükbe a májas tölteléket halmozzuk. Az almák tetejére 1-1 fokhagymaszeletkét dugunk, mintha a szára. volna. Lefedve 200°C-on kb. 40 percig sütjük, ekkor a fedőt levéve 15-20 perc alatt megpirítjuk. Azonnal tálaljuk, a csirkesült ízét harmonikusan keretezi .a májjal töltött almaHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!