Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csíkos-almás rizs
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:: 1 kg alma
- 20 dkg rizs
- 1l tej
- 5 dkg Rama margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
A rizst átválogatjuk, megmossuk és folyamatosan kevergetve a tejben megfőzzük. Még melegen belekeverjük a vajat, a cukrot és vaníliás cukrot meg a tojások sárgáját. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és belesimítjuk a rizs egyik felét. Elegyengetjük rajta az almapépet, majd beborítjuk a rizs másik felével. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a baracklekvárt belekeverjük. A lekváros habot a rizsre simítjuk és előmelegített sütőben 180°Cfon 20-25 percig sütjük. Hidegen vagy melegen, vizes késsel szeletelhetjük. Aki szereti, porcukorral is megszórhatja.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!