Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csudaló almatorta
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 12 szelethez:: 1,2 kg alma
- 12 dkg liszt
- 8 dkg Rama margarin
- 1 tojás
- 1 kiskanál porcukor
- csipetnyi só
- 2 evőkanál búzacsíra
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- csipetnyi reszelt citromhéj
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a tojással, a porcukorral és csipetnyi sóval könnyeri nyújtható tésztává gyúrjuk. Letakarva legalább egy órán át pihentetjük. Az almából két darabot félreteszünk, a többit megtisztítjuk és lereszeljük, majd elkeverjük a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, meg a cukorral. A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint .a tortafor- ma alja és a kivajazott tortaformába fektetjük. Beleszórjuk a búzacsírát és ráterítjük a levétől kissé kinyomkodott reszelt aknát. A félretett almák magházát eltávolítjuk, vékony cikkekre vágjuk és a torta tetejére féktétjük: Elórneíegített sütőben 200°C-on 35 -40 perc alatt pirosra sütjük: A tortakarimát lehúzva melegen, vagy hidegen adjuk asztalra.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!