Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csudaló almatorta

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:: 1,2 kg alma
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál porcukor
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál búzacsíra
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • csipetnyi reszelt citromhéj



  

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, a tojással, a porcukorral és csipetnyi sóval könnyeri nyújtható tésztává gyúrjuk. Letakarva legalább egy órán át pihentetjük. Az almából két darabot félreteszünk, a többit megtisztítjuk és lereszeljük, majd elkeverjük a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, meg a cukorral. A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint .a tortafor- ma alja és a kivajazott tortaformába fektetjük. Beleszórjuk a búzacsírát és ráterítjük a levétől kissé kinyomkodott reszelt aknát. A félretett almák magházát eltávolítjuk, vékony cikkekre vágjuk és a torta tetejére féktétjük: Elórneíegített sütőben 200°C-on 35 -40 perc alatt pirosra sütjük: A tortakarimát lehúzva melegen, vagy hidegen adjuk asztalra.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!