Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Dagadó vörösborban, almás töltelékkel

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:: 4 savanykás alma
  • 70 dkg-os sertésdagadó
  • 7 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál citromlé
  • csipetnyi őrölt fehérbors és gyömbérpor
  • 2 evőkanál ét- olaj
  • 2 fej nagyobb vöröshagyma
  • 2,5 dl húsleves
  • 1 evőkanál búzakeményítő
  • bors
  • 1 kiskanál cukor



  

Elkészítés:

Az aszalt sárgabarackot fölcsíkozzuk és a vörösborban negyed órán át főzzük:. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk. A dagadót késsel fölszúrjuk; kívül-belül bedörzsöljük sóval és fehérborssal. A leszűrt barackcsíkokat elvegyítjük az almaszeletekkel, meghintjük gyömbérporral és a dagadóba töltjük: A nyílást összevarrjuk. A megtöltött dagadót a fölforrósított olajon átforgatjuk, majd a vörösbort (amiben az aszalt barack főtt) aláöntve forró sírtőbe toljuk 200°C-on kb. 40 percig sütjük, közben néhányszor a vörösborral meglocsoljuk. A hagymákat földaraboljuk, a hús mellé tesszük, a húslevessel fölöntjük és további 20 percig sütjük. A megsült dagadót a tepsiből kiemelve fölszeleteljük. Az alatta levő levet átszűrjük, a búzakeményítővel átforraljuk, borssal, sóval ízesítjük; íilés szerint kevés cukorral pikánssá tesszük. A fölszeletelt töltött dagadót burgonyakrokettel és a mártással kínáljuk..

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!