Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Dagadó vörösborban, almás töltelékkel
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:: 4 savanykás alma
- 70 dkg-os sertésdagadó
- 7 dkg aszalt sárgabarack
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 evőkanál citromlé
- csipetnyi őrölt fehérbors és gyömbérpor
- 2 evőkanál ét- olaj
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 2,5 dl húsleves
- 1 evőkanál búzakeményítő
- só
- bors
- 1 kiskanál cukor
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot fölcsíkozzuk és a vörösborban negyed órán át főzzük:. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk. A dagadót késsel fölszúrjuk; kívül-belül bedörzsöljük sóval és fehérborssal. A leszűrt barackcsíkokat elvegyítjük az almaszeletekkel, meghintjük gyömbérporral és a dagadóba töltjük: A nyílást összevarrjuk. A megtöltött dagadót a fölforrósított olajon átforgatjuk, majd a vörösbort (amiben az aszalt barack főtt) aláöntve forró sírtőbe toljuk 200°C-on kb. 40 percig sütjük, közben néhányszor a vörösborral meglocsoljuk. A hagymákat földaraboljuk, a hús mellé tesszük, a húslevessel fölöntjük és további 20 percig sütjük. A megsült dagadót a tepsiből kiemelve fölszeleteljük. Az alatta levő levet átszűrjük, a búzakeményítővel átforraljuk, borssal, sóval ízesítjük; íilés szerint kevés cukorral pikánssá tesszük. A fölszeletelt töltött dagadót burgonyakrokettel és a mártással kínáljuk..Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!