Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Dán borított torta

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 szelethez:: 80 dkg savanykás alma
  • 40 dkg kétszersült
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg .Rama
    margarin
  • 3 evőkanál rum



  

Elkészítés:

A kétszersültet zacskóba tesszük és a sodrófával összetörjük: A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük Az almákat megmossuk, az egyik felét lereszeljük. A többit negyedeljük, a magházakat kivágjuk és a negyedeket vékonyra szeljük. A reszelt almát és a kétszersültmorzsát a cukros tojáshoz adjuk. Egy 20 cm átmérőjű : sütőformát kivajazunk .és kibéleljük almaszeletekkel. Rásimítjuk az almás massza 1/3 részét, kevés vajat morzsolunk rá és meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal. Újra almaszeletkék következnek és a rétegezést addig folytatjuk, míg a massza elfogy. Előmelegített sütőben 180°C on kb. 1 órán át sütjük A formában hagyjuk kihűlni, majd tányért borítunk rá és meglocsoljuk egy evőkanál rummal. Újra almaszeletkék következnek és a rétegzést addig folytatjuk, míg a massza elfogy. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!