Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Dióbundás alma borhabbal

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:: 8 db alma
  • 2 tojás
  • 2. evőkanál cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 6 dkg darált dió
  • olaj a sütéshez
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl fehérbor



  

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra verjek, hozzáadjuk a tejet,, a darált diót és liszttel együtt sűrű :palacsintatésztává keverjük. Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk Az olajat fölforrósítjuk. Az almakarikákat egyenként a diós palacsintatésztába mártjuk, majd a forró olajba téve mindkét oldalát pirosra. sütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A két tojássárgáját habosra verjük a vaníliás cukorral és a citromlével, majd a fehérborral fölöntjük: és lassú tűzön besűrítjük, folyamatosan kevergetve. Forralni riem szabadi A dióbundás almákat a meleg borhabbal kínáljuk,

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!