Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Dióbundás alma borhabbal
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:: 8 db alma
- 2 tojás
- 2. evőkanál cukor
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
- 6 dkg darált dió
- olaj a sütéshez
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál citromlé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl fehérbor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra verjek, hozzáadjuk a tejet,, a darált diót és liszttel együtt sűrű :palacsintatésztává keverjük. Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk Az olajat fölforrósítjuk. Az almakarikákat egyenként a diós palacsintatésztába mártjuk, majd a forró olajba téve mindkét oldalát pirosra. sütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A két tojássárgáját habosra verjük a vaníliás cukorral és a citromlével, majd a fehérborral fölöntjük: és lassú tűzön besűrítjük, folyamatosan kevergetve. Forralni riem szabadi A dióbundás almákat a meleg borhabbal kínáljuk,Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!