Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zserbó
1x
1x
0.0x
Zserbó recept
Hozzávalók:
- 25 dkg Rama margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 2 dkg élesztő
- A töltelékhez:
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- vagy
- 1 dl tejből, 2 evőkanál kakaóporból, 10 dkg cukorból sűrű masszát főzünk, ha langyos, hozzákeverünk 10 dkg Rama margarint, és ezzel vonjuk be a tétejét.
Elkészítés:
A MARGARINT megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a tojások sárgáját. Egy kevés langyos tejbe teszünk egy kiskanál cukrot, és az élesztőt belekeverjük. A lisztet a gyúródeszkára öntjük, közepén kialakítunk egy kis mélyedést, ide öntjük az élesztős tejet, rászórunk egy kevés lisztet. Ezután a lisztre ráöntjük a tejfölt, a Rama margarinos masszát, és jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót készítünk, és legalább egy fél órát pihentetjük. Ezután jól belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az első cipót, Rama margarinnal kikent tepsibe rakjuk, a tetejét lekvárral megkenjük, és cukros darált dióval megszórjuk. Kinyújtjuk a második cipót, rátesszük a töltelékre, majd újra lekvár és cukros darált dió következik. Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tészta. A legfelső lap tetejét villával megszurkáljuk, és fél órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben 220 °C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Ha kihűlt, olvasztott csokimázzal vonjuk be.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!