Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zserbó

1x      1x   0.0x
Zserbó recept

Zserbó recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • vagy
  • 1 dl tejből, 2 evőkanál kakaóporból, 10 dkg cukorból sűrű masszát főzünk, ha langyos, hozzákeverünk 10 dkg Rama
    margarint, és ezzel vonjuk be a tétejét.



  

Elkészítés:

A MARGARINT megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a tojások sárgáját. Egy kevés langyos tejbe teszünk egy kiskanál cukrot, és az élesztőt belekeverjük. A lisztet a gyúródeszkára öntjük, közepén kialakítunk egy kis mélyedést, ide öntjük az élesztős tejet, rászórunk egy kevés lisztet. Ezután a lisztre ráöntjük a tejfölt, a Rama
margarinos masszát, és jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót készítünk, és legalább egy fél órát pihentetjük. Ezután jól belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az első cipót, Rama
margarinnal kikent tepsibe rakjuk, a tetejét lekvárral megkenjük, és cukros darált dióval megszórjuk. Kinyújtjuk a második cipót, rátesszük a töltelékre, majd újra lekvár és cukros darált dió következik. Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tészta. A legfelső lap tetejét villával megszurkáljuk, és fél órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben 220 °C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Ha kihűlt, olvasztott csokimázzal vonjuk be.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!