Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sakk-matt szelet
3x
1x
0.0x
Sakk-matt szelet recept
Hozzávalók:
- a sárga tésztához:
- 15 dkg Rama margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 12 dkg finomliszt
- késhegynyi sütőpor.
- A barna tésztához:
- 15 dkg Rama margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- A töltelékhez:
- 30 dkg baracklekvár
- A csokoládémázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 6 dkg Rama margarin
- 3 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A Sárga tésztához a Rama margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. A tojások fehérjéit kemény habbá verjük, és belekeverjük a masszába. Egy nagy tepsit kivajazunk, lisztezzük és egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Amíg sül, kikeverjük a barna tésztát a sárgához hasonlóan, de hozzáadjuk a kakaóport is. Ugyanúgy vajas, lisztes tepsiben kisütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk: a sárga lapra kerül a barna, majd ismét sárga és így tovább. Ha összeraktuk, a sütemény tetejére fektetünk egy nagyobb vágódeszkát és egy kb. félkilós súlyt vagy nehezéket, és így hagyjuk legalább egy órán át. A nehezéket levéve kb. 1,5 centi széles szeletekre vágjuk. Ezeket váltakozva egymásra ragasztjuk a lekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat bevonjuk a langyosra melegített csokimázzal.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!