Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sakk-matt szelet

3x      1x   0.0x
Sakk-matt szelet recept

Sakk-matt szelet recept

Hozzávalók:

  • a sárga tésztához:
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • késhegynyi sütőpor.
  • A barna tésztához:
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg baracklekvár
  • A csokoládémázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 dkg Rama
    margarin
  • 3 evőkanál forró víz



  

Elkészítés:

A Sárga tésztához a Rama
margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. A tojások fehérjéit kemény habbá verjük, és belekeverjük a masszába. Egy nagy tepsit kivajazunk, lisztezzük és egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Amíg sül, kikeverjük a barna tésztát a sárgához hasonlóan, de hozzáadjuk a kakaóport is. Ugyanúgy vajas, lisztes tepsiben kisütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk: a sárga lapra kerül a barna, majd ismét sárga és így tovább. Ha összeraktuk, a sütemény tetejére fektetünk egy nagyobb vágódeszkát és egy kb. félkilós súlyt vagy nehezéket, és így hagyjuk legalább egy órán át. A nehezéket levéve kb. 1,5 centi széles szeletekre vágjuk. Ezeket váltakozva egymásra ragasztjuk a lekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat bevonjuk a langyosra melegített csokimázzal.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!