Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Meggyes lúdláb
3x
2x
0.0x
Meggyes lúdláb recept
Hozzávalók:
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 egész tojás
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg meggy
- A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaó
- rumaroma
- A mázhoz:
- 1 tábla Katica tejbevonó
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A Tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, mérsékelten meleg hőfokon megsütjük. Ezalatt a meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A Rama margarint a porcukorral, a kakaóval, és a rumaromával habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a langyosra hűlt krémet. Felét a tésztára egyengetjük, rátesszük a lecsöpögtetett, magozott meggyet, majd a krém másik felét is rákenjük. Tetejét olajjal elkevert olvasztott csokoládéval öntjük le. Ha kihűlt, vizes késsel háromszögekre vágva tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!