Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
 - cocktail
 - édességek
 - egyéb
 - főzelékek
 - gyors ételek
 - húsételek
 - italok
 - levesek
 - mártások
 - saláták
 - sós sütemények
 - szendvicsek
 - tészták
 - ünnepi ételek
 - vegetáriánus
 
		15 kategóriában
2129db recept		
Meggyes lúdláb
							
						
				3x
  
				
  
				2x
  
				0.0x
			
		
  
				
  
				2x
  
				0.0x
			Meggyes lúdláb recept
Hozzávalók:
- 6 evőkanál kristálycukor
 - 6 evőkanál liszt
 - 6 egész tojás
 - 1 dl étolaj
 - 2 evőkanál kakaó
 - 1 csomag sütőpor
 - 1 üveg meggy
 - A krémhez:
 - 3 dl tej
 - 3 evőkanál liszt
 - 25 dkg Rama margarin
 - 25 dkg porcukor
 - 3 evőkanál kakaó
 - rumaroma
 - A mázhoz:
 - 1 tábla Katica tejbevonó
 - 2 evőkanál olaj
 
Elkészítés:
A Tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, mérsékelten meleg hőfokon megsütjük. Ezalatt a meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A Rama margarint a porcukorral, a kakaóval, és a rumaromával habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a langyosra hűlt krémet. Felét a tésztára egyengetjük, rátesszük a lecsöpögtetett, magozott meggyet, majd a krém másik felét is rákenjük. Tetejét olajjal elkevert olvasztott csokoládéval öntjük le. Ha kihűlt, vizes késsel háromszögekre vágva tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!
Hozzáadás a kedvencekhez
Recept nyomtatása
Recept elküldése