Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Meggyes lúdláb

3x      2x   0.0x
Meggyes lúdláb recept

Meggyes lúdláb recept

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 egész tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggy
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • rumaroma
  • A mázhoz:
  • 1 tábla Katica tejbevonó
  • 2 evőkanál olaj



  

Elkészítés:

A Tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, mérsékelten meleg hőfokon megsütjük. Ezalatt a meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A Rama
margarint a porcukorral, a kakaóval, és a rumaromával habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a langyosra hűlt krémet. Felét a tésztára egyengetjük, rátesszük a lecsöpögtetett, magozott meggyet, majd a krém másik felét is rákenjük. Tetejét olajjal elkevert olvasztott csokoládéval öntjük le. Ha kihűlt, vizes késsel háromszögekre vágva tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!