Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Őszibarack
4x
2x
0.0x
Őszibarack recept
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt,
- 2 csomag sütőpor,
- 2 tojás sárgája,
- 25 dkg Rama margarin,
- 2 dl tej,
- 30 dkg porcukor
- A töltelékhez:
- 0,5 dl rum,
- fél üveg baracklekvár,
- 2 evőkanál kristálycukor.
- A tetejére:
- vérnarancsaroma,
- kb. 10 dkg cukor.
Elkészítés:
A Rama margarint a porcukrot, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük. Amikor a tészta kihűlt, a közepét kikapargatjuk, és a közepéből visszamaradt morzsát összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Az így kapott masszával megtöltjük az üreges gombócokat, és kettőt-kettőt összeragasztunk. Az így kapott barack külsejét vérnarancsaromával teljesen bekenjük vagy csak egy-egy pirosabb foltot festünk rá. Ezután ízlés szerint kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Tetejét örökzölddel díszítjük. Aki türelmesebb, zöld színű marcipánból kis levélkéket készítve is díszítheti a barackokat.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!