Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Őszibarack

4x      2x   0.0x
Őszibarack recept

Őszibarack recept

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt,
  • 2 csomag sütőpor,
  • 2 tojás sárgája,
  • 25 dkg Rama
    margarin,
  • 2 dl tej,
  • 30 dkg porcukor
  • A töltelékhez:
  • 0,5 dl rum,
  • fél üveg baracklekvár,
  • 2 evőkanál kristálycukor.
  • A tetejére:
  • vérnarancsaroma,
  • kb. 10 dkg cukor.



  

Elkészítés:

A Rama
margarint a porcukrot, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük. Amikor a tészta kihűlt, a közepét kikapargatjuk, és a közepéből visszamaradt morzsát összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Az így kapott masszával megtöltjük az üreges gombócokat, és kettőt-kettőt összeragasztunk. Az így kapott barack külsejét vérnarancsaromával teljesen bekenjük vagy csak egy-egy pirosabb foltot festünk rá. Ezután ízlés szerint kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Tetejét örökzölddel díszítjük. Aki türelmesebb, zöld színű marcipánból kis levélkéket készítve is díszítheti a barackokat.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!