Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Diós-datolyás alma
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 4 db nagyobb alma
- 20 dkg .aszalt datolya
- 5 dkg darált mandula
- 1 evőkarnál cukor
- 4 dkg Rama margarin.
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, a magházat kivájjuk. A datolyát kimagozzuk és apróra vagdaljuk, majd összekeverjük a darált mandulával és a cukorral. Az almákat kivajazott tűzálló tálra állítjuk; a diós datolyát az üregükbe töltluk: Az almák tetejére morzsoljuk a vajat és forró sütőbe tesszük. 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Melegen vagy hidegen. kínáljuk. Különleges ízt kap, ha a sütőből kivéve 1-1 evőkanálnyi na- rancslikőrrel locsoljuk meg.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!