Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Diós-datolyás alma

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 4 db nagyobb alma
  • 20 dkg .aszalt datolya
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 evőkarnál cukor
  • 4 dkg Rama
    margarin.



  

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, a magházat kivájjuk. A datolyát kimagozzuk és apróra vagdaljuk, majd összekeverjük a darált mandulával és a cukorral. Az almákat kivajazott tűzálló tálra állítjuk; a diós datolyát az üregükbe töltluk: Az almák tetejére morzsoljuk a vajat és forró sütőbe tesszük. 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Melegen vagy hidegen. kínáljuk. Különleges ízt kap, ha a sütőből kivéve 1-1 evőkanálnyi na- rancslikőrrel locsoljuk meg.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!