Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Erdészné kedvence

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 4 db alma
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 tojás
  • 4 dkg liszt
  • 15 dkg áfonyadzsemi
  • 5 dkg cukor
  • néhány szem szegfűszeg



  

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, elfelezzük, a magházat kivágjuk Citromlével lével és szegfűszeggel ízesített vízben félig megpároljuk (3-4 perc). A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. A. tojásfehérjét habbá verjük és beleforgatjuk óvatosan a tejfölös masszába. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a kihűlt fél almákat belehelyezzük, üregüket áfonyadzsemmel töltjük meg. Ráöntjük a tojásos rnasszát, végül előmelegített sütőbe toljuk. 180°C-on kb. 20 perc alatt megpirítjuk. Melegen kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!