Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Erdészné kedvence
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 4 db alma
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál citromlé
- 2 tojás
- 4 dkg liszt
- 15 dkg áfonyadzsemi
- 5 dkg cukor
- néhány szem szegfűszeg
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, elfelezzük, a magházat kivágjuk Citromlével lével és szegfűszeggel ízesített vízben félig megpároljuk (3-4 perc). A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. A. tojásfehérjét habbá verjük és beleforgatjuk óvatosan a tejfölös masszába. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a kihűlt fél almákat belehelyezzük, üregüket áfonyadzsemmel töltjük meg. Ráöntjük a tojásos rnasszát, végül előmelegített sütőbe toljuk. 180°C-on kb. 20 perc alatt megpirítjuk. Melegen kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!