Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Fehérboros almaleves
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 1 kg savanykás alma
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 5 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- csipetnyi só
- 1 evőkanál citromlé
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
Az álmát megmossuk, megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. Egy liter vizet fölforralunk, beletesszük a megmosott mazsolát, cukorral, citromlével; fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. Amikor forr, hozzáadjuk az almakockákat, a fehérbort és néhány percig főzzük. A tejszínt elkeverjük a liszttel és besűrítjük vele a levest. A kész almalevest a tojások sárgájára merjük és jól elkeverjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!