Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Fehérboros almaleves

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 1 kg savanykás alma
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál citromlé
  • fahéj
  • szegfűszeg



  

Elkészítés:

Az álmát megmossuk, megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. Egy liter vizet fölforralunk, beletesszük a megmosott mazsolát, cukorral, citromlével; fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. Amikor forr, hozzáadjuk az almakockákat, a fehérbort és néhány percig főzzük. A tejszínt elkeverjük a liszttel és besűrítjük vele a levest. A kész almalevest a tojások sárgájára merjük és jól elkeverjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!