Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Főtt almás gombóc

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 6 savanykás alma
  • 5 dkg dió darálva
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 2 dl tej
  • 4 tojás
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg cukor
  • 15-20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg baracklekvár



  

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a darált diót, a reszelt citromhéjat, és a tejjel, a tojásokkal, a vajjal, a cukorral és a zsemlemorzsával kemény, jól gyúrható tésztává állítjuk össze. Vizes kézzel gorribócokat formálunk belőle és lobogó forró vízbe dobjuk. Lassú tűzön 12-15. percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedegetjük; lecsepegtetjük

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!