Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Főtt almás gombóc
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 6 savanykás alma
- 5 dkg dió darálva
- 1 kiskanál reszelt citromhéj
- 2 dl tej
- 4 tojás
- 10 dkg Rama margarin
- 10 dkg cukor
- 15-20 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg baracklekvár
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a darált diót, a reszelt citromhéjat, és a tejjel, a tojásokkal, a vajjal, a cukorral és a zsemlemorzsával kemény, jól gyúrható tésztává állítjuk össze. Vizes kézzel gorribócokat formálunk belőle és lobogó forró vízbe dobjuk. Lassú tűzön 12-15. percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedegetjük; lecsepegtetjükHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!