Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Francia almatorta
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 15 dkg liszt
- 7 dkg Rama margarin
- 1 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál citromlé
- csipetnyi só
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, csipetnyi sóval összegyúrjuk é egy éjjelen át állni hagyjuk .hűvös helyen. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, negyedeljük és citrornléveI ízesített vízben megfőzzük. A cukrot megnedvesítjük és egy kisméretű lábosban állandóan kevergetve világosbarnára pirítjuk és rögtön egy kisebb tortaformába öntjük. A levétől lecsöpögtetett .almanegyedeket a karamellre rakosgatjuk. A tésztából lisztezett deszkán akkora lapot nyújtunk, mint a tortaforma, és az almákra borítjuk. Forró sütőbe toljuk és 180°C- on 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón, a tetejére tányért borítva átfordítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!