Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Francia almatorta

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg alma
  • 15 dkg liszt
  • 7 dkg Rama
    margarin
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • csipetnyi só



  

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, csipetnyi sóval összegyúrjuk é egy éjjelen át állni hagyjuk .hűvös helyen. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, negyedeljük és citrornléveI ízesített vízben megfőzzük. A cukrot megnedvesítjük és egy kisméretű lábosban állandóan kevergetve világosbarnára pirítjuk és rögtön egy kisebb tortaformába öntjük. A levétől lecsöpögtetett .almanegyedeket a karamellre rakosgatjuk. A tésztából lisztezett deszkán akkora lapot nyújtunk, mint a tortaforma, és az almákra borítjuk. Forró sütőbe toljuk és 180°C- on 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón, a tetejére tányért borítva átfordítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!