Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gazdag almás lepény

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 24 szelethez:
  • 60 dkg alma
  • 25 dkg Iiszt
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • kb. 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • kb. 1 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg baracklekvár
  • 5 dkg dió



  

Elkészítés:

A lisztet Rama
margarinnal, két tojássárgájával, csipetnyi sóval és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és földaraboljuk Citromlével ízesített vízben puhára főzzük, majd a levétől lecsöpögtetjük és áttörjük, megcukrozzuk és beleszórjuk a mazsolát. A gesztenyepürét a tejjel krémmé keverjük és a rummal ízesítjük. A tésztát két cipóba osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és kibéleljük az egyik tesztalappal. Baracklekvárral megkenjük és rásimítjuk a mazsolás. ,almapépet. Ezt befedjük .a gesztenyekrémmel és a másik tésztalapot ráborítjuk: A tojások fehérjét villával fölverjük, a tészta tetejére kenjük és meghintjük a darált dióval. Előmelegített sütőben; 180°C-on 30-35 perc alatt megsütjük

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!