Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gazdag almás lepény
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 24 szelethez:
- 60 dkg alma
- 25 dkg Iiszt
- 15 dkg Rama margarin
- 2 tojás
- csipetnyi só
- kb. 1 dl tejföl
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál cukor
- 10 dkg mazsola
- 25 dkg gesztenyepüré
- kb. 1 dl tej
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg baracklekvár
- 5 dkg dió
Elkészítés:
A lisztet Rama margarinnal, két tojássárgájával, csipetnyi sóval és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és földaraboljuk Citromlével ízesített vízben puhára főzzük, majd a levétől lecsöpögtetjük és áttörjük, megcukrozzuk és beleszórjuk a mazsolát. A gesztenyepürét a tejjel krémmé keverjük és a rummal ízesítjük. A tésztát két cipóba osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és kibéleljük az egyik tesztalappal. Baracklekvárral megkenjük és rásimítjuk a mazsolás. ,almapépet. Ezt befedjük .a gesztenyekrémmel és a másik tésztalapot ráborítjuk: A tojások fehérjét villával fölverjük, a tészta tetejére kenjük és meghintjük a darált dióval. Előmelegített sütőben; 180°C-on 30-35 perc alatt megsütjükHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!