Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gombóc kirántva
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 4 db savanykás alma
- 5 dkg dió darálva
- 2 db zsemle
- 2 dl tej
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
- a tetejére fahéjas cukor
Elkészítés:
Az almát tisztítsuk meg és reszeljük. le. A zsemlét vágjuk kis kockákra és a tejet fölforralva öntsük rá. Két tojást villával verjünk habosra, adjuk hozzá a megpuhult, kinyomkodott zsemlét és a levéből kinyomkodott almareszeléket. Az egészet dolgozzuk jól össze és formáljunk belőle diónyi gombócokat. Az olajat forrósítsák föl. A gombócokat előbb lisztbe, majd a fölvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassak.: Forró olajban süssük pirosra Fahéjas porcukorral meghintve, melegen kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!