Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombóc kirántva

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 4 db savanykás alma
  • 5 dkg dió darálva
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj
  • a tetejére fahéjas cukor



  

Elkészítés:

Az almát tisztítsuk meg és reszeljük. le. A zsemlét vágjuk kis kockákra és a tejet fölforralva öntsük rá. Két tojást villával verjünk habosra, adjuk hozzá a megpuhult, kinyomkodott zsemlét és a levéből kinyomkodott almareszeléket. Az egészet dolgozzuk jól össze és formáljunk belőle diónyi gombócokat. Az olajat forrósítsák föl. A gombócokat előbb lisztbe, majd a fölvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassak.: Forró olajban süssük pirosra Fahéjas porcukorral meghintve, melegen kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!