Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Morgós csúcs

2x      1x   0.0x
Morgós csúcs recept

Morgós csúcs recept

Hozzávalók:

  • Rama
    sütőmargarin: 8 dkg
  • tej: 0,5 dl
  • keserű kakaópor: 4 dkg
  • porcukor: 30 dkg
  • darált dió: 20 dkg
  • darált háztartási keksz: 10 dkg
  • kristálycukor
  • Rama
    sütőmargarin: 10 dkg
  • rum: egy kevés
  • darált háztartási keksz: 15 dkg
  • porcukor: 5 dkg
  • fagyasztott gesztenyemassza: 25 dkg
  • fagyasztott vagy befőtt magozott meggy



  

Elkészítés:

A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Rama
margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Rama
margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!