Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Hússal töltött alma

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 8 db kisebb alma, 20 dkg levesben főtt hús, 10 dkg trappista sajt, 4 dkg Rama
    margarin, csipetnyi só és őrölt bors



  

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, a felső 1/3 részüket levágjuk, a magházat kivágjuk, a húsát karalábévájóval kiszedegetjük. A levesben főtt húst és a sajtot apróra összevagdaljuk, elkeverjükaz alma belével, sóval, borssal fűszerezzük. A húsos tölteléket az almák üregébe töltjük, a levágott kalapokat rátesszük. Az almákat kivajazott tűzálló tálra állítjuk, a tetejükre borsónyi vajat morzsolunk és előmelegített sütőben megsütjük (kb. 15-20 perc). Akkor jó, ha a héja megrepedezett.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!