Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Indiai almacsatni
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 12 személyre:
- 1,5 kg savanykás alma
- 20 dkg vöröshagyma
- 2,5 dl borecet
- 1-1 kiskanál koriander és szegfűszeg
- 50 dkg cukor
- 1 evőkanál só
- 1-1 kiskanál őrölt bors és gyömbérpor
- 25 dkg mazsola
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és nem túl apróra daraboljuk. A hagymakockákat a borecetben kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, és ha föláldódott, az almát. Lassú tűzön, kevergetve főzzük és közben beleszórjuk a mazsolát. Sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal, gyömbérporral, korianderrel es szegfűszeggel. kb. 20 percnyi főzés után kellően besűrűsödik, állaga a lekváréhoz hasonló lesz. Lezárható edénybe töltjük és legalább egy napig érleljük, de 2-3 hétig is eláll. Sültekhez, szárnyasokhoz ajánlom.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!