Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Indiai almacsatni

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 12 személyre:
  • 1,5 kg savanykás alma
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2,5 dl borecet
  • 1-1 kiskanál koriander és szegfűszeg
  • 50 dkg cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1-1 kiskanál őrölt bors és gyömbérpor
  • 25 dkg mazsola



  

Elkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és nem túl apróra daraboljuk. A hagymakockákat a borecetben kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, és ha föláldódott, az almát. Lassú tűzön, kevergetve főzzük és közben beleszórjuk a mazsolát. Sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal, gyömbérporral, korianderrel es szegfűszeggel. kb. 20 percnyi főzés után kellően besűrűsödik, állaga a lekváréhoz hasonló lesz. Lezárható edénybe töltjük és legalább egy napig érleljük, de 2-3 hétig is eláll. Sültekhez, szárnyasokhoz ajánlom.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!