Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almás Krémes
1x
1x
0.0x
Almás Krémes recept
Hozzávalók:
- 6 tojás,
- 6 evőkanál liszt,
- 1 kg alma,
- 1 csomag sütőpor
- A krémhez:
- 4 csomag vaníliapuding,
- 1 I víz, 6 evőkanál cukor,
- 6 tojásfehérje.
- A tetejére:
- 5 dl Hulala habtejszín
Elkészítés:
Hat tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A pudingot a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. (A megmaradt tojássárgáját más süteményhez vagy ételhez felhasználhatjuk.) A tészta tetejére kenjük. Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Fahéjjal meghintve, kockára szeletelve kínáljuk. Nagyon finom, dekoratív sütemény.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!