Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rigójancsi

3x      1x   0.0x
Rigójancsi recept

Rigójancsi recept

Hozzávalók:

  • 6 tojás,
  • 12 dkg cukor,
  • 12 dkg liszt,
  • 2 evőkanál kakaó.
  • A krémhez: 5 dl tejszín,
  • 5 evőkanál liszt,
  • A mázhoz: 1 tábla tej tortabevonó,
  • 2 evőkanál olaj.



  

Elkészítés:

A Tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és ráterítjük a masszát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. A tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyosra hűlt, a porcukorral habosra kevert Rama
margarinhoz adjuk. Az így kapott krémet a piskóta tetejére kenjük. A tortabevonót a gőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük, és a krém tetejére simítjuk. Vizes késsel szeleteljük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!