Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Morgós csúcs
2x
1x
0.0x
Morgós csúcs recept
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 8 dkg Rama sütőmargarin
- 0,5 dl tej
- 4 dkg keserű kakaópor
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg darált háztartási keksz
- A forgatáshoz:
- kristálycukor
- A gesztenyés töltelékhez:
- 10 dkg Rama sütőmargarin
- egy kevés rum
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg porcukor
- fagyasztott gesztenyemassza: 25 dkg
- Egyéb hozzávalók:
- fagyasztott vagy befőtt magozott meggy
- kézi citromfacsaró: egy
Elkészítés:
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Rama margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Rama margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!