Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Morgós csúcs

2x      1x   0.0x
Morgós csúcs recept

Morgós csúcs recept

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 8 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 0,5 dl tej
  • 4 dkg keserű kakaópor
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • A forgatáshoz:
  • kristálycukor
  • A gesztenyés töltelékhez:
  • 10 dkg Rama
    sütőmargarin
  • egy kevés rum
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg porcukor
  • fagyasztott gesztenyemassza: 25 dkg
  • Egyéb hozzávalók:
  • fagyasztott vagy befőtt magozott meggy
  • kézi citromfacsaró: egy



  

Elkészítés:

A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Rama
margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Rama
margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!