Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Flódnitorta

4x      2x   0.0x
Flódnitorta recept

Flódnitorta recept

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 38 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 1db tojás (a lekenéshez)
  • 2 dl hideg víz
  • 1 dkg élesztő
  • 7-8 dkg kristálycukor
  • 1 kiskanál só
  • 60 dkg finomliszt
  • A máktöltelékhez:
  • 6-8 dkg mazsola
  • 50 dkg őrölt mák
  • 2 dl víz
  • 40 dkg kristálycukor
  • A diótöltelékhez:
  • 6-8 dkg mazsola
  • 50 dkg őrölt dió
  • 2 dl víz
  • 40 dkg kristálycukor
  • Az almatöltelékhez:
  • fél kiskanál őrölt fahéj
  • 5-6 dkg zsemlemorzsa
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1,25 kg alma
  • 1 db citrom reszelt héja



  

Elkészítés:

A tésztához a lisztet 35 dkg Rama
margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a cukorral, az összemorzsolt élesztővel és a vízzel összegyúrjuk. Ragacsos marad, nem válik el az edény falától, de így jó. Letakarva legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett gyúrólapon egy kb. 26 cm átmérőjű körre kinyújtjuk, a tortakarikát ráfektetjük, ami mentén a tésztát körbevágjuk. A leeső részeket az egyik tésztacipóhoz gyúrjuk, ahogyan majd a többi maradékot is, ebből lesz ugyanis a torta oldala, ehhez kell a legtöbb tészta.Sütőpapírral bélelt vagy Rama
margarinnal kikent tepsire tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük. Ugyanígy még egy lapot sütünk.A máktöltelékhez való cukrot a vízzel felforraljuk, a mákot belekeverjük. Mazsolával is gazdagíthatjuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk. A diótölteléket ugyanígy készítjük el.Egy 26 cm átmérőjű, szétszedhető tortaformát a maradék Rama
margarinnal kikenünk. Egy kerekre nyújtott tésztalappal az alját kibéleljük. A legducibb cipót téglalap alakúra nyújtjuk és belülről a forma oldalához tapasztjuk. A diótölteléket vizes késsel rásimítjuk. Egy elősütött tésztakorongot ráfektetünk. Erre kerül a máktöltelék, amit a másik elősütött tésztával beborítunk.Az almatöltelékhez a gyümölcsöt meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozzuk s mielőtt levet engedhetne (ezért is nem készítettük el előbb), az előzőekre rétegezzük és az utolsó, kerekre nyújtott tésztalapot ráfektetjük. 4 A tésztaszéleknél jól összenyomkodjuk. A tetejét felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C, légkeveréses sütőben 200°C) kb. 35 percig sütjük. Félidőben a tetejét alufóliával letakarjuk, nehogy megégjen. A formában hagyjuk kihűlni, és csak másnap szeleteljük fel, ekkor a tetejét porcukorral is behinthetjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!