Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Bécsi jegeskávé
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 pohárhoz:
- 60 g őrölt kávé
- 1/2 1 víz
- 4 tojássárgája
- 200 g cukor
- 1/4 1 tej
- tejszín
Elkészítés:
Forrázzuk le a kávét egy edényben fél liter vízzel, majd hagyjuk (nem egészen forrásig) kb. tíz percet ázni. Forraljuk fel a tejet.
A kávét szűrjük át finomszövésű vászonkendőn, majd keverjük simára a tojássárgájával és a cukorral, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a forró tejet. Kis lángon habosítsuk folyamatosan, míg forrni nem kezd. A lehűlt masszát mélyhűtőben fagyaszszuk krémes állagúra. Töltsük poharakba, tegyünk a tetejére cukormentes tejszínhabot, s kínáljuk hosszú kanállal.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!