Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bécsi jegeskávé

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 pohárhoz:
  • 60 g őrölt kávé
  • 1/2 1 víz
  • 4 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 1/4 1 tej
  • tejszín



  

Elkészítés:

Forrázzuk le a kávét egy edényben fél liter vízzel, majd hagyjuk (nem egészen forrásig) kb. tíz percet ázni. Forraljuk fel a tejet.
A kávét szűrjük át finomszövésű vászonkendőn, majd keverjük simára a tojássárgájával és a cukorral, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a forró tejet. Kis lángon habosítsuk folyamatosan, míg forrni nem kezd. A lehűlt masszát mélyhűtőben fagyaszszuk krémes állagúra. Töltsük poharakba, tegyünk a tetejére cukormentes tejszínhabot, s kínáljuk hosszú kanállal.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!