Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Jegestea
Jegestea recept
Hozzávalók:
- 4 személy részére:
- 1/2 l természetes ásványvíz
- 8 tk. Assam tea
- 1,5 l víz
- 1 maroknyi (friss vagy szárított) hársfavirág
- kis darab fahéj narancshéj
- 1 narancs
- a cukorkarimához:
- narancslé és cukor
Elkészítés:
Töltsük az almalevet jégkockazacskóba és tegyük a mélyhűtőbe. A teafüvet tegyük teatojásba vagy teafilterbe, és forrázzuk le, majd hagyjuk kb. öt percet ázni. A hársfavirágot, a fahéjat és a narancshéjat tegyük fel fél liter hideg vízzel, s áztassuk öt percig alacsony lángon, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. A narancsot hámozzuk meg, szedjük gerezdekre és bontsuk ki a gyümölcshúst, közben gyűjtsük össze a gyümölcslevet. Keverjük össze a teát és a hársfavirág-kivonatot, adjuk hozzá a narancslevet és a gyümölcsdarabokat.
A poharak szélét mártsuk narancslébe, majd cukorba. Az almaleves jégkockák egy részét zúzzuk össze és tegyük bele a poharakba. Ontsük rá a teát, tegyük bele a jégkockákat és díszítsük citromfűvel.
Tipp: Nem muszáj almalevet használnunk. A jegestea más gyümölcslevekkel is ízletes.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!