Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Jegestea

1x      1x   0.0x
Jegestea recept

Jegestea recept

Hozzávalók:

  • 4 személy részére:
  • 1/2 l természetes ásványvíz
  • 8 tk. Assam tea
  • 1,5 l víz
  • 1 maroknyi (friss vagy szárított) hársfavirág
  • kis darab fahéj narancshéj
  • 1 narancs
  • a cukorkarimához:
  • narancslé és cukor



  

Elkészítés:

Töltsük az almalevet jégkockazacskóba és tegyük a mélyhűtőbe. A teafüvet tegyük teatojásba vagy teafilterbe, és forrázzuk le, majd hagyjuk kb. öt percet ázni. A hársfavirágot, a fahéjat és a narancshéjat tegyük fel fél liter hideg vízzel, s áztassuk öt percig alacsony lángon, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. A narancsot hámozzuk meg, szedjük gerezdekre és bontsuk ki a gyümölcshúst, közben gyűjtsük össze a gyümölcslevet. Keverjük össze a teát és a hársfavirág-kivonatot, adjuk hozzá a narancslevet és a gyümölcsdarabokat.
A poharak szélét mártsuk narancslébe, majd cukorba. Az almaleves jégkockák egy részét zúzzuk össze és tegyük bele a poharakba. Ontsük rá a teát, tegyük bele a jégkockákat és díszítsük citromfűvel.
Tipp: Nem muszáj almalevet használnunk. A jegestea más gyümölcslevekkel is ízletes.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!