Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almáspite

4x      2x   0.0x
Almáspite recept

Almáspite recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg zsír vagy Rama
    margarin
  • 33 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája (a fehérjét megtartom a tészta tetejére)
  • fél teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 ml (4 evőkanál) tej vagy hideg víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 vagy másfél kg hámozott alma nagyon vékonyra szeletelve
  • 2 ek kukoricaliszt (corn starch) vagy búzaliszt
  • 125 ml cukor
  • negyed teáskanál só
  • 1 fél - 1 teáskanál fahéj
  • negyed teáskanál szerecsendió
  • negyed teáskanál gyömbér
  • 1 cirom leve + reszelt héja (savanyú almába csak a fele)
  • 2 evőkanál olvasztott vaj v. Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A lisztet a zsiradékkal, cukorral, sóval egy mély tálban összevegyítjük, hogy úgy nézzen ki, mint az apró kis tarhonyás liszt. A folyadékokat is összevegyítjük elõre egy kis külön edénybe. Az elektromos keverõvel egy pár mozdulattal ezeket összekeverjük. Most kézzel keverjük meg a tésztát, de nem gyúrjuk! 2 db zsírpapír közé helyezzük a fele tészta mennyiséget, és így a 2 papír között nyújtjuk ki. Belehelyezzük a sütőedénybe és kinyújtjuk a másik lapot is a forma méretére. A tésztákat a hûtõbe vagy a fagyaszóba tesszük és megvárjuk, hogy kifagyjon. Ez azért fontos, mert ettõl lesz a tészta nagyon könnyû és ropogós. Közben összekeverjük a gyümölcsöt a fûszerekkel, cukorral, és a lisztel. A sütõt 180°-ra elõmelegítjük. Kivesszük a tésztákat a hûtõbõl és beleöntjük a gyümölcskeveréket. Rácsöpögtetjük az olvasztott vajat, és betakarjuk az elõre kinyújtott tésztával. Tésztából készíthetünk dekorációt a tetejére, de ez el is maradhat. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tészta tetejét. Durva cukorral enyhén megszórjuk. A sütõbe helyezve kb. 45 - 50 perc alatt gyönyörû aranysárgára sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!