Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Házi vermuth
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1,5 kg cukor
- 3l víz
- 0,5 kg rizs
- 2 db citrom
- 1 cs. mazsola (20 dkg)
- 1 db vaniliarúd
- 2 db fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 3 dkg élesztő
Elkészítés:
A cukorból és vízből szirupot főzünk. Egy 5 l-es üvegbe mindent beleteszünk, a langyos szirupot ráöntjük, lyuggatott papírral lekötjük. langyos helyen négy hétig érleljük. Négy hét elteltével leszűrjük és utána még újabb négy hétig ülepítjük, mig teljesen le nem tisztul és teljesen átlátszó lesz. Óvatosan (felkeverés nélkül) gumicsővel leszívva, vagy lemerve a kész italt a seprőről üvegekbe fejtjük. Jellegét tekintve a bianco vermuthra hasonlít.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!