Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Parmezáncsók
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 2 dl. tej
- 7 dkg. Rama margarin
- 14 dkg. liszt
- 2 tojás
- 10 dkg. parmezán sajt
- ízlés szerint só, tojás és kevés reszelt sajt a díszítéshez
Elkészítés:
A tejet, vajat, lisztet folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Lehűlve hozzáadjuk a 2 egész tojást, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, majd jól összedolgozzuk az alkotókat. Vigyázzunk, mert a túl meleg masszához adjuk a tojást, kicsapódik! Kikent, kilisztezett tepsibe diónagyságú golyókat rakunk. A golyók között hagyjunk elég távolságot, mert sülés közben megdagad. A golyók tetejét tojással megkenjük és tetszés szerint reszelt sajttal megszórjuk. forró sütőben(180-200 fok) zsemleszínűre (kb. 15 perc) kisütjük és még melegen tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!