Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Parmezáncsók

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 2 dl. tej
  • 7 dkg. Rama
    margarin
  • 14 dkg. liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg. parmezán sajt
  • ízlés szerint só, tojás és kevés reszelt sajt a díszítéshez



  

Elkészítés:

A tejet, vajat, lisztet folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Lehűlve hozzáadjuk a 2 egész tojást, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, majd jól összedolgozzuk az alkotókat. Vigyázzunk, mert a túl meleg masszához adjuk a tojást, kicsapódik! Kikent, kilisztezett tepsibe diónagyságú golyókat rakunk. A golyók között hagyjunk elég távolságot, mert sülés közben megdagad. A golyók tetejét tojással megkenjük és tetszés szerint reszelt sajttal megszórjuk. forró sütőben(180-200 fok) zsemleszínűre (kb. 15 perc) kisütjük és még melegen tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!