Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Ananászos-rizses fánk

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 5 dkg ananász levével együtt (konzerv)
  • 2 dkg mazsola
  • 10 dkg rizs
  • csipetnyi só
  • 3,5 dl tej
  • 4-4 dkg cukor és liszt
  • 1 ek. Rama
    margarin
  • 2 tojássárgája
  • a tetejére porcukor
  • a sütéshez olaj



  

Elkészítés:

Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós vízben 5 percig főzzük, majd mély lábasba szedjük, és a tejjel 20 percig kislángon főzzük, közben gyakran megkeverjük. Amikor kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, az ananászdarabokat, a lisztet, végül a tojássárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kávéskanályni adagonként aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!