Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Báránygerinc pizzasütő módra

3x      2x   0.0x
Báránygerinc pizzasütő módra recept

Báránygerinc pizzasütő módra recept

Hozzávalók:

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 csontos báránygerinc (kb. 2 kg)
  • 1 citrom leve
  • 50+50 g szeletelt szalonna/bacon
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 kk. szárított oregano
  • 5 ek. olaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1,5 kg burgonya
  • 3 dl tej
  • 2 ek vaj/Rama
    margarin
  • 2 doboz hámozott, felaprózott paradicsom (kb. 800 g)
  • 1 kk. szárított bazsalikom
  • 15-20 szem olívabogyó
  • 2-3 szál petrezselyem



  

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk a faggyútól (a tetején lévő hártyát meghagyjuk!), 3 bedörzsöljük citromlével, fél órát pihentetjük Leöblítjük, és a csonttal párhuzamosan, sűrűn megtűzdeljük 50 g vékony csíkokra vágott szalonnával és a fokhagymával. Mély tepsibe tesszük, meghintjük sóval, borssal és az oreganóval, betakarjuk 50 g szeletelt szalonnával, végül meglocsoljuk az olajjal. A gerincet 250 °C-os sütőben 10 percig pirítjuk. Mellédobjuk a felkarikázott hagymákat, aláöntjük a bort, visszakapcsolunk 180 °C, és saját levével locsolgatva puhára-pirosra sütjük (kb. 2 óra). Meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, megtörjük, habosra keverjük a forró tejjel és a vajjal/Rama
margarinnal habzsákba szedjük. A húst vágódeszkán, alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. A pecsenyeiét zsírtalanítjuk, lábasba öntjük, hozzáadjuk a paradicsomot és a bazsalikomot, élénk tűzön sűrűre beforraljuk. Levágjuk a húst a csontról, felszeleteljük, csinosan tálra rendezzük. Körészedjük a mártást, végül az olívabogyókkal, a burgonyapüréből kanyarított girlandokkal, valamint petrezselyemmel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!