Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Báránygerinc pizzasütő módra
3x
2x
0.0x
Báránygerinc pizzasütő módra recept
Hozzávalók:
- Hozzávalók 8 személyre:
- 1 csontos báránygerinc (kb. 2 kg)
- 1 citrom leve
- 50+50 g szeletelt szalonna/bacon
- 6-8 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kk. szárított oregano
- 5 ek. olaj
- 2 közepes fej hagyma
- 1 dl félszáraz fehérbor
- 1,5 kg burgonya
- 3 dl tej
- 2 ek vaj/Rama margarin
- 2 doboz hámozott, felaprózott paradicsom (kb. 800 g)
- 1 kk. szárított bazsalikom
- 15-20 szem olívabogyó
- 2-3 szál petrezselyem
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk a faggyútól (a tetején lévő hártyát meghagyjuk!), 3 bedörzsöljük citromlével, fél órát pihentetjük Leöblítjük, és a csonttal párhuzamosan, sűrűn megtűzdeljük 50 g vékony csíkokra vágott szalonnával és a fokhagymával. Mély tepsibe tesszük, meghintjük sóval, borssal és az oreganóval, betakarjuk 50 g szeletelt szalonnával, végül meglocsoljuk az olajjal. A gerincet 250 °C-os sütőben 10 percig pirítjuk. Mellédobjuk a felkarikázott hagymákat, aláöntjük a bort, visszakapcsolunk 180 °C, és saját levével locsolgatva puhára-pirosra sütjük (kb. 2 óra). Meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, megtörjük, habosra keverjük a forró tejjel és a vajjal/Rama margarinnal habzsákba szedjük. A húst vágódeszkán, alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. A pecsenyeiét zsírtalanítjuk, lábasba öntjük, hozzáadjuk a paradicsomot és a bazsalikomot, élénk tűzön sűrűre beforraljuk. Levágjuk a húst a csontról, felszeleteljük, csinosan tálra rendezzük. Körészedjük a mártást, végül az olívabogyókkal, a burgonyapüréből kanyarított girlandokkal, valamint petrezselyemmel díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!