Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mákos-mogyorós kocka

2x      1x   0.0x
Mákos-mogyorós kocka recept

Mákos-mogyorós kocka recept

Hozzávalók:

  • Hozzávalók 24 kockához: 200 g darált mák
  • 200 g hámozatlan, darált mogyoró
  • 50 g finomliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1/4-1/4 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 6 tojás
  • 140+60g cukor
  • 180 g lágy vaj/Rama
    margarin
  • 1 narancs reszelt héja
  • 150g málna-/ribizlilekvár
  • A krémhez és a díszítéshez: 1,5 tasak/9 Iap(15g) zselatin
  • 5 tojassargája
  • 150 gcukor
  • 1 citrom reszelt hela és leve
  • 750 g tehéntúró
  • 7,5 dl tejszín
  • 1 nagy doboz őszibarackbefőtt
  • 4 kivi
  • 1 tasak tortazselépor (12 g)



  

Elkészítés:

A mákot, mogyorót, lisztet, sütőport és a fűszereket összekeverjük. A tojások fehérjét 1 csipet sóval és 140 g apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. A vajat/Rama
margarint, 60 g cukrot és a narancshéjat, majd az egyenként hozzáadott tojássárgákat habosra keverjük. Felváltva-lazán összedolgozzuk a tojáshabbal és a mákos keverékkel, sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe simítjuk, 180 °C-os sütőben 35-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, aztán két lapra vágjuk, és megkenjük a forró lekvárral. A krémhez beáztatjuk a-zselatint 1 dl vízbe. A tojássárgákat gőz fölött habosra keverjük a cukorral, a citrom héjával és levével. Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a zselatint, hozzáadjuk az áttört túrót, végül a kemény habbá vert tejszínt. Megkenjük vele a tésztalapokat, egymásra illesztjük, 12 órára behűtjük. Adíszítéshez a leszűrt őszibarackokat és a meghámozott kiviket felszeleteljük, kirakjuk velük a sütemény tetejét. A tortazseléporból és 2,5 dl befőttléből elkészítjük a zselét, bevonjuk vele a gyümölcsöket, és 1/2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 5x5 cm-es kockákra/szeletekre vágva kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!